Yaşam

Lahana salatası (lahana salatası) nasıl yapılır? coleslaw’un tanımı

Coleslaw yani lahana salatası özellikle fast-food markalarında patates yerine verilen bir salata türüdür. Lahana, havuç ve haşlanmış mısır; Süzme yoğurt ve mayonezin birleştirilmesiyle yapılan bir salatadır. Lahanaya bakış açımızı değiştiren bu salata tanımı çok popüler ve birden fazla yemeğin yanına yakışıyor.

Dışarıda keyifle yediğiniz coleslaw yani lahana salatasının tanımını araştırdık. İşte coleslaw (coleslaw) tarifi…

COLESLAW (LAHANA SALATA) TARİFİ



3 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

Lahana salatası (coleslaw) tanımı için malzemeler;

  • ¼ adet lahana,
  • 1 büyük havuç,
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır,
  • Dereotu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 4 yemek kaşığı mayonez,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
  • 1 limonun suyu,
  • 1 diş sarımsak,
  • Tuz

Lahana salatasının tanımı (lahana salatası);

  • Sos kaplarını derin bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Salata için havuçları soyup rendeleyin.
  • Lahanayı ince ince doğrayın ve bir modül tuzla ovalayın.
  • Büyük bir karıştırma kabına doğranmış lahana ve havuçları ekleyin.
  • Üzerine sosu dökün ve iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alıp ince kıyılmış dereotu ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu